РЕЦЕПТИ

Телешка пържола на скара


Списък с необходимите продукти:
1кг. телешко месо за пържоли
1 бутилка светла бира
2ч.л. кафява захар
1/4ч.л. млян черен пипер
Соев сос
олио/масло

Начин на приготвяне:
Използвайте хубави телешки пържоли. Подредете ги в тавичка и отгоре изсипете бирата. Поставете в хладилника за около час. Отцедете пържолите от бирата. Смесете захарта, солта и пипера. Натрийте с тях месото от двете страни. Оставете пържолите да отлежат още около 1/2 час. Поръсете със соев сос. Загрейте скарата и я намажете обилно с мазнина. Същото направете и с пържолите. Можете да използвате и чисто масло за месото.


Добър апетит!
Екипът на Антола

Агнешко по Великденски


Порции агнешко месо (може агнешко бутче или плешка Антола)
се овалват в смес от сол, черен пипер, червен пипер, девесил , мащерка, соев сос. Нареждат се в намазнена тавичка, поливат се с разтопено краве масло, добавя се ситно нарязан пресен лук, пресен чесън, моркови и целина. Месото се залива с равни количества вода и прясно мляко и се пече от начало на силна фурна и след това на умерена.От време на време се маже с чисто масло и лимон и се залива с бульона. Пече се около 3 часа и се поднася с пресен чесън.


Добър апетит!
Екипът на Антола