РЕЦЕПТИ

Рулца от говеждо месо


Списък с необходимите продукти:
400гр. червени репички или бяла ряпа
3 стръка зелен лук
12 тънки филии говеждо

За соса:
4с.л. соев сос
1 счукана скилидка чесън
1ч.л. кафява захар
1с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Изпечете филиите говеждо месо на скара.
Стъпка 2: Настържете ряпата и я овкусете, добавете бялата част на пресния лук, накълцана на ситно.
Стъпка 3: Разстелете парчетата говеждо и сложете върху всяко от пълнежа.
Стъпка 4: Навийте ги на стегнати рулца.
Стъпка 5: Пригответе соса, като смесите зехтина, соевия сос, чесъна и захарта.
Стъпка 6: Сложете рулцата в чиния за сервиране, отгоре ъкрасете с фино нарязаните пера на лука. Сервирайте със соса.



Добър апетит!
Екипът на Антола

Пица с кайма


Списък с необходимите продукти:
300гр. тесто за пица
250гр. кайма
400гр. нарязани домати
150гр. нарязани гъби
2 скалидки счукан чесън
1с.л. риган
225гр. настърган кашкавал
50гр. грахови зърна
Пресен риган за гарниране Зехтин
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Фурната се нагрява на 220 ºC. Тестото се разточва, докато достигне диаметър 25 см. Слага се върху намазана със зехтин тава за печене.
Стъпка 2: Доматите се объркват в купа с чесъна и ригана. Основата за пицата се намазва с доматения сос. Половината от кашкавала се оставя настрана, а другата се разпределя равномерно върху доматите. Поръсва се с гъбите и каймата.
Стъпка 3: Пицата се слага във фурната за 7-10 мин., докато тестото започне да става златисто.
Стъпка 4: Най-отгоре се слага останалият кашкавал, граховите зърна и се връща във фурната за още 7-10 мин.
Стъпка 5: Поръсва се с пресен риган и се сервира веднага.



Добър апетит!
Екипът на Антола

Гювеч с паста


Списък с необходимите продукти:
800гр. телешка плешка
6бр. домати
5-6 с.л. бяло вино
3 дафинови листа
6 зърна бахар
2 глави лук
300гр. паста
100гр. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Нарежете месото на едри кубчета, запържете го в зехтина.
Стъпка 2: Добавете кубчето бульон, разтворено във вода. Прибавете виното, дафиновия лист, бахара и налейте вода, колкото да покрие месото.
Стъпка 3: Варете 40 мин. На бавен огън.
Стъпка 4: Загрейте останалия зехтин в дълбок тиган и запържете нарязания на филии лук.
Стъпка 5: Добавете накълцаните домати,бахар и дафинов лист. Задушете 10 мин.
Стъпка 6: Прехвърлете месото при доматения сос и задушете още 10мин. Сварете пастата във вряла подсолена вода.
Стъпка 7: Прехвърлете месото в глинен съд за печене /гювеч/ и добавете пастата. Отгоре наредете домати на шайби.
Стъпка 8: Запечете в нагрята фурна на 180 ºC за 20 мин.
Стъпка 9: Сервирайте с настърган кашкавал отгоре.



Добър апетит!
Екипът на Антола