РЕЦЕПТИ

Мариновани печени свински ребра


Списък с необходимите продукти:
2 реда ребра на ленти, всеки с по 12 котлета
100мл. доматено пюре
1/2ч.л. сол
1/2ч.л. черен пипер
50мл. зехтин
150гр. мед
60мл. соев сос
4 пресовани скилидки чесън
арменски хляб
магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Медът се разтопява на слаб огън.
Стъпка 2: Отстранява се от котлона и към него се прибавят доматеното пюре и соевият сос, чесънът, солта и пиперът.
Стъпка 3: Ребрата се намазват със соса и се завиват в алуминиево фолио.
Стъпка 4: Слагат се в хладилника и се мариноват най-малко за 1 час.
Стъпка 5: Ребрата се пекат около 15мин. на грил, върху който е постлано алуминиево фолио, намазано със зехтин.
Стъпка 6: Сервират се поставени върху арменския хляб и магданоза.



Добър апетит!
Екипът на Антола

Свинско филе в шери


Списък с необходимите продукти:
1кг. свинско филе
20 малки глави пресен лук
100мл. зехтин
2 чаши/500 мл сухо шери
2 чаши/500 мл месен бульон
щипка брашно
мащерка
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Използвайте остър нож, за да отстраните всички остатъци от кожа и тлъстина от месото.
Стъпка 2: Срежете го наполовина и го овкусете със сол и пипер.
Стъпка 3: Запържете месото и целите главички лук в много горещ зехтин.
Стъпка 4: Когато лукът и месото се позапържат, изсипете от тигана всичкия сос, който се е образувал при пърженето.
Стъпка 5: Към соса добавете шерито и щипка брашно, разбъркайте добре и го върнете в тигана на силен огън.
Стъпка 6: Залейте с бульона и сложете ястието за 5-10 мин. в загрята фурна.
Стъпка 7: Нарежете месото и го сервирайте горещо, гарнирайте с листа от мащерка.



Добър апетит!
Екипът на Антола

Шишове с джинджифилов сос


Списък с необходимите продукти:
450гр. крехко свинско месо
15мл. мед
50гр. масло
15мл. соев сос
арабски хляб
маруля
За соса:
1 корен джинджифил, обелен и настърган
2с.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Накиснете дървените шишове за 30 мин. в топла вода /това ще им попречи да изгорят/.
Стъпка 2: Нарежете месото на малки кубчета и ги нанижете на шишове.
Стъпка 3: Пригответе скарата.
Стъпка 4: Стопете маслото, размесете го с меда и соевия сос и полейте месото обилно.
Стъпка 5: Изпечете шишовете на скарата за около 12 мин., като ги обръщате от всички страни.
Стъпка 6: Междувременно пригответе сос: запържете джинджифила в сусаменото олио за няколко минути.
Стъпка 7: Затоплете хляба на скарата,сложете от месото и от марулята.
Стъпка 8: Сервирайте със соса.



Добър апетит!
Екипът на Антола