Списък с необходимите продукти:
2 реда ребра на ленти, всеки с по 12 котлета
100мл. доматено пюре
1/2ч.л. сол
1/2ч.л. черен пипер
50мл. зехтин
150гр. мед
60мл. соев сос
4 пресовани скилидки чесън
арменски хляб
магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Медът се разтопява на слаб огън.
Стъпка 2: Отстранява се от котлона и към него се прибавят доматеното пюре и соевият сос, чесънът, солта и пиперът.
Стъпка 3: Ребрата се намазват със соса и се завиват в алуминиево фолио.
Стъпка 4: Слагат се в хладилника и се мариноват най-малко за 1 час.
Стъпка 5: Ребрата се пекат около 15мин. на грил, върху който е постлано алуминиево фолио, намазано със зехтин.
Стъпка 6: Сервират се поставени върху арменския хляб и магданоза.
Добър апетит!
Екипът на Антола