РЕЦЕПТИ

Телешко с орехи


Списък с необходимите продукти:
1,2кг. телешко бон филе
150гр. маслини, черни и зелени
60гр. орехови ядки
200гр. тънки макарони
125гр. масло
200гр. сметана
300гр. гъби

Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Подгответе телешкото, като го шпиковате с маслини.
Стъпка 2: Запържете месото в тиган за около 5 мин., като го поливате с разтопеното масло. Загрейте фурната до 180 ºC и запечете за около 20 мин.
Стъпка 3: Запържете орехите, гъбите и останалата част от маслините в разтопеното масло и ги изцедете от мазнината с кухненска хартия.
Стъпка 4: Сварете макароните в подсолена вода и ги охладете.
Стъпка 5: Извадете месото от фурната, покрийте го с фолио и го оставете за 10 мин.
Стъпка 6: Смесете сметаната, макароните, орехите, гъбите и маслините.
Стъпка 7: Сервирайте месото нарязано на дебели филии, гарнирано с добре обърканите макарони.



Добър апетит!
Екипът на Антола

Агнешко с лимони


Списък с необходимите продукти:
2-2,3кг. агнешки бут
1 китка магданоз, накълцан
5 накълцани гъби
3 счукани скилидки чесън
2с.л. каперси
1с.л. настъргана лимонена кора
30гр. галета
3с.л. зехтин
китка пресен розмарин
мащерка
резенчета лимон

Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Загрейте фурната на 220 ºC.
Стъпка 2: Нарежете месото на ивици, на разстояние един пръст почти до кокала.
Стъпка 3: Разбъркайте чесъна, гъбите, галетата, магданоза, каперсите и лимонената кора в купа, добавете зехтин и бъркайте, докато се получи мека паста.
Стъпка 4: Сложете пълнежа между ивиците месо и го овържете с тънък канап.
Стъпка 5: Наръсете бута с розмарин и мащерка, намажете с малко зехтин и печете около 20 мин. Намалете температурата на 170 ºC и печете още около 1-1,5 часа, според това колко изпечено предпочитате месото.
Стъпка 6: Извадете месото от фурната, покрийте го с фолио и го оставете за 10 мин.
Стъпка 7: Сервирайте го полято със соса от печенето и резенчета лимон.



Добър апетит!
Екипът на Антола

Телешко филе в бутер тесто


Списък с необходимите продукти:
1,5кг. телешко бон филе
3с.л. слънчогледово олио
115гр. гъби, накълцани
2 скилидки чесън, счукан
175гр. пастет
2с.л. накълцан магданоз
400гр. бутер тесто
1 жълтък за намазване
сусамово семе
магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Завържете филето на равни разстояния с готварски канап. Загрейте олиото в голям тиган и запържете филето за около 10мин.
Стъпка 2: Прехвърлете го в тавичка и печете около 20 мин. Извадете го да се охлажда.
Стъпка 3: Загрейте останалото олио и задушете гъбите и чесъна за около 5 мин. Разбъркайте гъбите с пастета и магданоза. Оставете да се охлади.
Стъпка 4: Разстелете тестото и сложете пълнежа в центъра.
Стъпка 5: Развържете месото и го завийте с тестото, сложете рулото в тавичка с разреза отдолу и го намажете с жълтъка, поръсете го със сусамовото семе. Сложете го за 10 мин. в хладилника.
Стъпка 6: Загрейте фурната на 220 ºC. Печете руото 50-60 мин., като след 30 мин. го покриете с фолио, за да не изгори тестото.
Стъпка 7: Сервирайте го нарязано на дебели филии, гарнирано с магданоз.



Добър апетит!
Екипът на Антола