Списък с необходимите продукти:
2-2,3кг. агнешки бут
1 китка магданоз, накълцан
5 накълцани гъби
3 счукани скилидки чесън
2с.л. каперси
1с.л. настъргана лимонена кора
30гр. галета
3с.л. зехтин
китка пресен розмарин
мащерка
резенчета лимон
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Загрейте фурната на 220 ºC.
Стъпка 2: Нарежете месото на ивици, на разстояние един пръст почти до кокала.
Стъпка 3: Разбъркайте чесъна, гъбите, галетата, магданоза, каперсите и лимонената кора в купа, добавете зехтин и бъркайте, докато се получи мека паста.
Стъпка 4: Сложете пълнежа между ивиците месо и го овържете с тънък канап.
Стъпка 5: Наръсете бута с розмарин и мащерка, намажете с малко зехтин и печете около 20 мин. Намалете температурата на 170 ºC и печете още около 1-1,5 часа, според това колко изпечено предпочитате месото.
Стъпка 6: Извадете месото от фурната, покрийте го с фолио и го оставете за 10 мин.
Стъпка 7: Сервирайте го полято със соса от печенето и резенчета лимон.
Добър апетит!
Екипът на Антола